Prima Bio Solution

Cupractive

  • Bakar Cu – 5.50% w/w
  • Specifična težina 25ºC: 1,285-1,315 Kg/L

Cupractive je visokotehnološki preparat koji u sebi sadrži sistemični bakar, kombinovan sa mikroalgama. TrieTech© tehnologija proizvodnje mikroalgi je primenjena i u ovom preparatu, gde je potrebno bakar dopremiti u dubinu lista. Bakar u preparatu Cupractive deluje sistemično, što deluje fungicidno i baktericidno protiv mnogih bolesti biljaka.
Ovaj preparat deluje tako što bakar prodire u tkivo lista i deluje na ćelijski zid patogena, čime direktno deluje na patogene organizme. Međutim, Cupractive aktivira i SAR (Systemic Aquired Resistance), samoodbrambeni sistem biljke, povećavajući joj otpornost prema bolestima.
Cupractive se može upotrebiti protiv bakterijskih infekcija kao što su Erwinia amylovora kod jabučastog voća, Pseudomonas syringae kod trešnje i višnje, Xanthomonas campestris kod paprike, i dr. Takođe, ovaj preparat može da se koristi i kad su plodovi prisutni na biljci, što sa klasičnim bakarnim preparatima ne može da se radi zbog mogućih ožegotina. Pa tako, Cupractive se može koristiti, jer ima fungicidno dejstvo, protiv Botrytis cinerea kod mnogih voćnih i povrtarskih biljaka.
Primenjuje se kod voćarskih i povrtarskih kultura. Može se primenjivati samostalno ili u kombinaciji sa drugim prepatima. Najbolje rezultate postiže u kombinaciji sa preparatom Crop Protect, sa kojim ima sinergističko dejstvo protiv Botrytis cinerea, Erwinia amylovora, Xanthomonas campestris, i dr.

Doziranje
u povrtarstvu i voćarstvu 250 ml na 100 litara vode.

Ocenjeno sa 0 od 5

Biopesticidi

Crop Protect

Prvo sredstvo za zaštitu bilja na bazi osnovnih supstanci registrovano u Srbiji. Mešavina surutke, lecitina i hitozana, veoma pogodna za organsku proizvodnju.

5.528,00рсд

Korpa
Scroll to Top