Prima Bio Solution

Acid3Control

  • Ukupni Azot N – 4.0% w/w
  • Ureični Azot N – 4.0% w/w
  • Fosfor P2O5 – 15.0% w/w
  • Specifična težina 25ºC: 1,100-1,200 Kg/l

Acid3Control je NP formulacija đubriva koja ima višestruko dejstvo. Ovaj preparat sadrži u sebi materije koje pripremaju vodu u rezervoaru za dodavanje drugih preparata. Pre svega, on spušta pH vrednost vode u rezervoaru. Kada su vode koje se koriste za tretiranje useva i zasada alkalne, tada može doći do razgradnje pojedinih pesticida i đubriva. Acid3Control reguliše ovaj problem, spuštajući pH vode ispod 7. Tada je voda pogodna za dodavanje drugih preparata. Da bi smo ovo postigli Acid3Control uvek dodajemo prvo u rezervoar prskalice ili atomizera. Kada se u vodu dodaje Acid3Control, voda menja boju pa se može primetiti kad pH vrednost padne ispod 7. Kad dostignemo crvenu boju znamo da smo dodali dovoljno preparata u rezervoar.
Acid3Control ima i ulogu okvašivača. Dodajući ga u prskalicu ili atomizer, tečnost iz prskalice će se ravnomerno razliti po listovima u sitnim kapima, bez obzira koje preparate smo stavili. Na ovaj način, preparati se bolje raspoređuju po listu nego kad se primenjuju samostalno.
Treća funkcija preparata Acid3Control je da deluje protiv stvaranja pene u rezervoaru prskalice ili atomizera. Kad koristimo preparate koji stvaraju penu , idealno ih je kombinovati sa Acid3Control, tako što Acid3Control stavljamo prvo u rezervoar, da ne bi došlo do pojave pene u rezervoaru. Pena pogotovo može da se pojavi kada dopunjavamo prskalicu ili atomizer, a to Acid3Control sprečava.
Primenjuje se kod voćarskih i povrtarskih kultura. Može se primenjivati samostalno kao izvor azota i fosfora, a najčešće se primenjuje u kombinaciji sa drugim preparatima kako bi im poboljšao dejstvo.

Doziranje
u povrtarstvu i voćarstvu 0,1%.

Ocenjeno sa 0 od 5

PH regulatori

Acid3Control

pH regulator, okvašivač i anti-penušavac. Reguliše pH vrednost vode u rezervoaru, ali se ponaša i kao đubrivo. Kad se sredstva mešaju sa njim dobija se kvalitetniji tretman.

1.782,00рсд

Korpa
Scroll to Top