Prima Bio Solution

Borocomplex

  • Boron – 11.00% w/w
  • Specifična težina 25ºC: 1,320-1,370 Kg/l

Borocomplex je preparat koji sadrži visoku koncentraciju bora u etanolaminu. U biljnoj proizvodnji. Stvaranje cvetnih pupoljaka, razvoj cvetova i plodova, veoma zavisi od prisutnosti bora u biljci. Bez bora, ovi organi zakržljavaju, ili dolazi do njihovog potpunog odsustva, pa se rodnost biljaka značajno smanjuje. Pre cvetanja i u toku cvetanja biljaka, poželjno je aplikovati Borocomplex, kako bi se cvetanje završilo na najbolji način i kako bi se mnoštvo cvetova oplodilo.
Takođe se kod voća aplikuje na početku diferencijacije rodnih pupoljaka. Kod jabuke, Borocomplex se primenjuje polovinom jula, da bi se obezbedio bor za proces diferencijacije.
Bor je antagonist azotu, pa se kod nekih kultura može primenjivati da zaustavi negativno dejstvo azota na deobu ćelija. Stoga se primenjuje kod šećerne repe u junu mesecu, da ne bi došlo do pojave šupljeg srca korena.
Suncokret je biljka koja je veoma osetljiva na nedostatak bora. Zato primena preparata Borocomplex kod suncokreta daje veoma povoljne rezultate u oplodnji cveta.
Primenjuje se kod voćarskih, ratarskih i povrtarskih kultura. Kod voća se primenjuje pre cvetanja, u cvetanju, i neposredno posle cvetanja, kao i na početku diferencijacije pupoljaka. Kod povrća se primenjuje pre cvetanja i u toku cvetanja.
Kod šećerne repe Borocomplex se primenjuje protiv pojave šupljeg srca, a kod suncokreta pre cvetanja.

Doziranje
u povrtarstvu, ratarstvu i voćarstvu 1 l/ha folijarno.

Ocenjeno sa 0 od 5

Korektori deficita

Borocomplex

Ispravlja deficit bora, poboljšava stvaranje cvetnih pupoljaka i oplodnju. Pogodan za organsku proizvodnju.

1.078,00рсд

Korpa
Scroll to Top