Prima Bio Solution

Crop Protect

  • Ukupni azot N – 1,3% w/w
  • Organski azot N – 1,3% w/w
  • Slobodne aminokiseline – 6 %
Sredstvo za zaštitu bilja sa osnovnim supstancama, u skladu sa Zakonom o sredstvima za zaštitu bilja i Listom odobrenih supstanci

Ovo je sredstvo za zaštitu bilja sa osnovnim supstancama. Osnovne supstance su one supstance koje je Evropska Unija izdvojila kao supstance koje nemaju nikakav negativan uticaj na zdravlje čoveka, zdravlje biljaka, na životnu sredinu, a sa druge strane imaju jako dejstvo protiv bolesti ili štetočina. Ovakav novi pristup u zaštiti bilja, doprineće da se smanji upotreba pesticida, da se upotrebljavaju efikasni preparati koji ne štete čoveku, koji se čak mogu koristiti za organsku proizvodnju.
Crop Protect se sastoji od tri aktivne materije, hitozana, surutke i lecitina. Sve tri materije su označene kao osnovne supstance od strane EU. Označavanjem za osnovne supstance, EU je dala preporuke kako se koriste ove aktivne materije da bi se delovalo na određene bolesti biljaka. Prema tim preporukama Crop Protect deluje na pepelnicu jabuke, kovrdžavost lista kod breskve, plamenjaču paradajza, pepelnicu zelene salate, pepelnicu krastavca, plamenjaču i pepelnicu vinove loze, pepelnicu i fitoftoru jagode, plamenjaču krompira. Primenjuje se kod voćarskih i povrtarskih kultura. Može se primenjivati samostalno ili u kombinaciji sa drugim prepatima. Najbolje rezultate postiže u kombinaciji sa preparatom Cupractive, sa kojim ima sinergističko dejstvo protiv Botrytis cinerea, Erwinia amylovora, Xanthomonas campestris, i dr.

Doziranje
u povrtarstvu i voćarstvu 250 ml na 100 litara vode.

Ocenjeno sa 0 od 5

Biopesticidi

Crop Protect

Prvo sredstvo za zaštitu bilja na bazi osnovnih supstanci registrovano u Srbiji. Mešavina surutke, lecitina i hitozana, veoma pogodna za organsku proizvodnju.

5.528,00рсд

Korpa
Scroll to Top